assimilator

Assimilator

Assimilator, un supliment alimentar ideal pentru îmbunătăţirea digestiei. În compoziţia acestuia sunt incluse enzimele de bază ale digestiei, de provenienţă vegetală. În cazul necesarului crescut de asimilare al hranei, trebuie sporită capacitatea de digestie a tractului gastrointestinal prin sporirea cantităţii de enzime digestive. Acestea reprezintă un grup specializat de enzime, care scindează în tractul gastrointestinal substanţele nutritive complexe în unele mai simple, care apoi absorbindu-se prin mucoasa intestinului pătrund în sânge. În cazul creşterii consumului de energie pentru scindarea substanţelor nutritive, precum şi în cazul unei producţii insuficiente de enzime în tractul gastrointestinal, apare necesitatea aportului extern de enzime prin suplimentele alimentare, de exemplu prin

Acţiunea componentelor active

Enzime care scindează carbohidraţii: Amilaza este principala enzimă din salivă care demarează procesul de digerare a hidraţilor de carbon în cavitatea bucală prin scindarea parţială a amidonului conţinut de produsele de panificaţie, crupe, cartofi, etc.

Celulaza este o enzimă nesintetizată în mod normal de sistemul nostru digestiv, dar necesară pentru digestia fibrelor vegetale. Scindează în mod activ celuloza (fibrele), formând glucoză. Celulaza sporeşte valoarea nutritivă a produselor cerealiere, fructelor şi legumelor.

Lactaza este enzima care scindează lactoza (zahărul lactic) până la glucoză. Îmbunătăţeşte asimilarea produselor lactate şi este indispensabilă persoanelor care manifestă intoleranţă la lactoză.

Enzime care scindează proteinele:

Proteaza împreună cu alte două enzime – papaina şi bromelainul – contribuie la scindarea proteinelor până la aminoacizi simpli, îmbunătăţind calitatea asimilării acestora. Datorită acestei acţiuni este împiedicată depunerea resturilor de hrană proteică pe pereţii intestinali, se îmbunătăţeşte schimbul de proteine. Proteaza contribuie, de asemenea, la distrugerea microorganismelor proteice patogene fortificând protecţia imunitară a organismului.

Papaina şi bromelainul acţionează în mod activ atât în mediul acid, cât şi alcalin al tractului gastrointestinal, scindând proteinele până la o formă uşor asimilabilă.

Enzime care scindează grăsimile:

Lipaza acţionând în intestinul subţire scindează acizii saturaţi din hrana animală (carne, produse lactate şi marine), transformându-i în produse uşor asimilabile, contribuie la asimilarea vitaminelor liposolubile A şi D.

Vitamina A este un antioxidant care măreşte rezistenţa la infecţii, joacă un rol important în imunitatea celulară, participă la schimbul de lipide, protejează mucoasa tractului gastrointestinal.

Vitamina D reglează schimbul de fosfor şi calciu şi creşte permeabilitatea pereţilor intestinali, permiţând o mai bună asimilare a substanţelor nutritive în tractul gastrointestinal.

Compozitie

Protează,

amilază,

lactază,

celulază,

maltază,

lipază,

papaină,

bromelain (extract enzimatic din fructe de ananas),

vitamina A 1000 UI,

vitamina D 200 UI,

coral mărunţit,

excipienţi.

Produsul Assimilator contribuie la:

• îmbunătăţirea digestiei şi asimilării hranei;
• eliminarea meteorismului, senzaţiei de greutate în stomac;
• aprovizionarea celulelor cu substanţe nutritive;
• creşterea statutului imunitar al organismului.

Mod de administrare

În calitate de supliment alimentar, 1 capsula pe zi, in timpul mesei sau după sau conform recomandărilor specialistului.

Suplimentele alimentare completează aportul nutrienților din regimul alimentar zilnic și sunt parte integrantă a modului sănătos de viață.

Categorie

[:ro]Sănătate[:ru]Здоровье[:]

Produse asemănatoare