ca mg complex

Ca-Mg Complex

Ca-Mg Complex este un produs care ajută la menţinerea echilibrului de calciu şi magneziu în organism, îmbunătăţeşte schimbul de calciu şi magneziu și optimizează procesele vitale, legate de metabolismul substanţelor minerale.

Calciu (Са) reprezintă unul dintre elementele esențiale din organismul nostru responsabil de funcționarea tuturor sistemelor. Este componenta de bază a scheletului osos, asigurând funcția de structură în organism. Calciul deține și rolul de regulator al proceselor enzimatice, al secreției hormonale, al metabolismului intracelular și al conductivității neuromusculare. Acest mineral asigură activitatea optimă a inimii și tonusul vascular, funcționarea sistemului nervos și coagularea normală a sângelui, secreția de enzime digestive și hormoni, permeabilitatea vaselor și membranelor celulare.

Magneziul este un macroelement la fel de important pentru organism, 70% din cantitatea de magneziu se regăsește în țesutul osos. Este considerat antagonistul calciului, dar ambele minerale sunt necesare pentru activitatea lor sincronă. Aceste minerale trebuie să se regăsească în organism în proporția optimă de 1:0,7. În aceste condiții, magneziul contribuie la o asimilare mai bună a calciului, controlează aportul de calciu în celule și împiedică eliminarea în exces a acestuia. Astfel, calciul contribuie la contractarea mușchilor scheletici și a musculaturii netede, iar magneziul are acțiune opusă prin combaterea spasmelor și relaxarea mușchilor. Totodată, magneziul asigură eliberarea energiei celulare АТP, reglează tonusul musculaturii netede (vasele, intestinul, vezica biliară și vezica urinară etc.) și contribuie la combaterea stresului.

Siliciul (din coada-calului) contribuie la absorbția calciului și a peste 70% din alte elemente (fosfor, fluor, sulf, magneziu, sodiu etc.), împiedicând apariția osteoporozei. În cazul deficitului de siliciu, în organism se îngreunează asimilarea tuturor mineralelor și vitaminelor.

Borul este elementul care îmbunătățește în mod esențial procesele de schimb la nivelul elementelor de bază: magneziu, calciu și fluor. Participă la procesul de transformare al vitaminei D în forma sa mai activă, alături de siliciu și vitaminele К și D3 crește coagularea sângelui și îmbunătățește metabolismul calciului, magneziului și fosforului, împiedicând eliminarea acestora prin rinichi.

Vitaminele К și D3 participă la schimbul de substanțe în oase și în țesutul conjunctiv. Participă la asimilarea și utilizarea calciului în stadiile incipiente ale formării țesutului osos și asigură interacțiunea între calciu și magneziu.

Compozitie

Calciu (maleat şi citrat), magneziu (maleat şi citrat), siliciu (din extract de coada-calului), bor (din acid boric), vitamina К, vitamina D3, excipienţi (fosfat de calciu, acid stearic, dioxid de siliciu, stearat de magneziu).

Categorie

[:ro]Sănătate[:ru]Здоровье[:]

Produse asemănatoare