0d6e3a896168e974d4911a1719a5a32f

Coral Taurine

Coral Taurine reprezintă sursa aminoacidului “universal” – taurina, care exercită acțiune multi-laterală de îmbunătățire a sănătății, fiind foarte important pentru consum în calitate de supliment alimentar.

Se poate afirma faptul că acest aminoacid îl în¬soțește pe om pe durata întregii sale vieți: de la concepție până la bătrânețe. Încă din timpul sarci¬nii taurina este extrem de importantă pentru dez¬voltarea și creșterea normală a fătului. Specialiștii au constatat că în creierul copiilor există o canti¬tate de taurină de 4 ori mai mare decât în creierul adulților.

Coral Taurine este un produs recomandat pentru:

• sistemele cardiovascular și nervos;

• menținerea sănătății aparatului vizual;

• optimizarea schimbului de substanțe;

• acțiune antioxidantă.

Posibilitățile funcționale ale taurinei sunt impresionante. Acesta este prezentă în concentrații crescu¬te în țesuturile creierului și în retina ochiului. Ajută la diminuarea spasmelor, inhibă transmiterea excitabilității nervoase la nivelul SNC, îmbunătățește capacitatea de memorare și concentrarea. Este aminoacidul principal al retinei ochiului (40–50%) care asigură nutriția țesuturilor și buna funcționare a acestuia, contribuie la procesul de adaptare al ochiului la lumină.

Cel mai important aspect este că taurina contribuie la refacerea țesuturilor lezate ale retinei și cristalinului, îmbunătățind, astfel, vederea, după diverse traume sau din cauza proble¬melor cauzate de înaintarea în vârstă.

Taurina este la fel de importantă și pentru sistemul cardiovascular. Previne, în principal, eliminarea potasiului din mușchiul cardiac și normalizează schimbul de sodiu, potasiu, calciu și magneziu – minerale care sunt răspunzătoare de funcționare corectă a ritmului cardiac. Totodată, taurina contri¬buie la dilatarea vaselor sangvine.

Acest aminoacid participă activ la schimbul de substanțe. Împiedică retenția bilei în vezica bilia¬ră și în căile biliare. Reduce nivelul de colesterol de densitate joasă (“colesterol rău”) în sânge și în ficat și previne formarea trombelor. Un alt rol al taurinei este creșterea activității insulinei în orga¬nism, acest hormon exercită influență în mod di¬rect asupra nivelului de glucoză în sânge, asupra formării de glicogen din glucoză în ficat și mușchi, crescând schimbul de energie.

În calitate de antioxidant taurina leagă în organism formele active de oxigen, care deteriorează ADN-ul, menține cantitatea necesară de vitamine С și Е și cantitatea de proteină-antioxidant glutation.

Categorie

[:ro]Sănătate[:ru]Здоровье[:]

Produse asemănatoare