emu oil

Emu Oil

Emu Oil contribuie la regenerarea şi cicatrizarea pielii. Exercită efect calmant, reduce pruritul şi împie- dică formarea ţesutului cheloid, ceea ce duce la refacerea mai rapidă şi mai intensă a ţesuturilor, cu dureri reduse. Se poate aplica pe rănile afla- te în stadiu incipient de epitelizare, întrucât gră- simea de emu posedă proprietăţi bacteriostatice, împiedicând înmulţirea în rană a diverselor tipuri de bacterii. S-a observat că prin utilizarea grăsimii de emu cicatrizarea suturilor post-operatorii şi a arsurilor decurge mult mai rapid.

Aborigenii australieni au fost primii care au descoperit proprietăţile vindecătoare ale grăsimii de emu. Conform legendelor, timp de secole aborige- nii au utilizat grăsimea de emu ca panaceu unui- versal, în multe cazuri ale afecţiunilor organismu- lui. Grăsimea de emu era utilizată pe o scară largă la tratarea unei game largi de afecţiuni: leziuni, arsuri, înţepături de insecte, dureri articulare, afecţiuni ale pielii.

Grăsimea de emu este un produs foarte concen- trat, obţinut prin extracţie şi fracţionare. Pătrunde rapid în piele fără a lăsa pete de grăsime.

Proprietăţile antiinflamatorii şi hidratante ale grasimii de emu pot fi explicate prin compoziţia sa, care cuprinde 70% acizi graşi din categoria celor nesaturaţi, adică extrem de activi. Grăsimea de emu este bogată în acidul α-linoleic, substanţă cunoscută datorită acţiunii sale benefice în dureri musculare şi articulare, precum şi acid oleic, care exercită acţiune locală antiinflamatoare. Pros- taglandinele acidului linoleic reduc edemul şi rigidi- tatea în cazul limitării mişcărilor articulare, exercită efect analgezic (în special în cazul traumelor de suprafaţă) şi combat tensiunea musculară cauzată de efort fizic crescut.

Grăsimea de emu este un hidratant natural şi eficient cu activitate biologică crescută. Posedă miraculoasa proprietate de a pătrunde rapid în stratu- rile profunde ale pielii, acţiune datorată prezenţei în compoziţia sa a acidului oleic. Este extrem de benefică pentru pielea uscată, asigurându-i hidra- tarea pe durata întregii zile, fiind astfel o compo- nentă ideală în compoziţia liniei de produse cos- metice pentru îngrijirea tenului uscat.

Grăsimea de emu este totodată un remediu efici- ent în cazul tenului cu probleme. De obicei, unul din neajunsurile de bază ale oricărui produs cos- metic ce conţine grăsime este închiderea porilor, acţiune care conduce la apariţia coşurilor. Gră- simea de emu nu închide porii şi de aceea nu provoacă apariţia coşurilor, stimulează reducerea iritaţiei şi inflamaţiei pielii în caz de eczeme. Bolna- vii cu eczeme dezvoltă deseori intoleranţă la pro- dusele cosmetice. Marea majoritatea a produselor hidratante accentuează iritaţia pielii. Grăsimea de emu nu irită pielea afectată de eczeme, ci chiar o îmbunătăţeşte.

Se combină bine cu alte produse cosmetice, nu conţine alergeni, nu are miros şi este economic în utilizare, folosirea unei cantităţi mici de produs având efectele scontate.

Categorie

Cosmetică

Produse asemănatoare