griffonia

Griffonia

Griffonia este un produs necesar pentru optimizarea funcţionării sistemului nervos central şi periferic. Planta tropicală griffonia şi vitaminele din grupa В, care au împreună o acţiune sinergică, exercită influenţă benefică asupra funcţiei cerebrale, asupra ciclului somn-veghe, contribuie la eliminarea disforiei, reduc senzaţia de nelinişte, stările depresive.

Acţiunea componentelor active

Griffonia este o plantă exotică originară din Africa Centrală şi de Vest. Dintre toate părţile componente al plantei, o valoare deosebită prezintă seminţele, datorită conţinutului substanţei naturale 5-hidroxitriptofan (5-HTP). Acest aminoacid este precursorul unuia dintre cei mai importanţi neuromediatori – serotonina. Moleculele de 5-HTP pătrund uşor în celulele cerebrale, transformându-se în serotonină. Cercetările au demonstrat că 5-HTP nu este mai puţin eficient faţă de antidepresivele sintetice. Această substanţă, alături de vitamina B6, creşte sinteza de endorfine, responsabile pentru emoţiile pozitive, contribuie la îmbunătăţirea stării de dispoziţie şi la refecarea tuturor fazelor somnului sănătos: adormire, somn lent şi rapid. În ţările europene este utilizată de mulţi ani în scopul combaterii depresiei şi pentru îmbunătăţirea memoriei. Totodată, 5-HTP inhibă excitarea centrului de control al apetitului din creier, reducând pofta de mâncare, în special pofta de carbohidraţi. Mai mult de atât, acest aminoacid ajută la combaterea eficientă a SPM: reduce senzaţia de apăsare, tensiune, nelinişte, instabilitatea emoţională, iritabilitatea, care apar în ultima săptămână de ciclu.

Vitamina В6 joacă un rol esenţial în funcţionarea normală a sistemului nervos central şi periferic, participând la sinteza unor neuromediatori importanţi, a vitaminei B12. Întru-un şir de cercetări, vitamina B6 şi-a demonstrat eficienţa în depresii: răspunde pentru asimilarea aminoacizilor esenţiali, necesari pentru activitatea cerebrală (triptofan, cisteină, metionină) şi producţia hormonilor antipsihotici – serotonina şi norepinefrina. Necesarul acestei vitamine creşte în cazul administrării antidepresivelor şi contraceptivelor orale, în perioade de stres şi efort emoţional crescut.

Vitamina В12. Un spectru larg de capacităţi emoţionale şi cognitive ale organismului depind de menţinerea nivelului optim al acestei vitamine în organism. Contribuie la combaterea depresiei, demenţei senile şi stărilor de confuzie, combate insomnia, ajută organismul să se adapteze la modificarea regimului de somn şi veghe, fapt explicat prin participarea directă a cianocobalaminei la sinteza de melatonină. Totodată, deficitul vitaminei poate determina apariţia nervitelor periferice, atrofia nervului optic şi modificări degenerative ale celulelor măduvei osoase şi măduvei spinării.

Compozitie

• Extract din seminţe de griffonia – 50 mg
• vitamina В6 – 2 mg
• vitamina В12 – 3 mcg
• excipienţi.

Griffonia exercită actiune benefică în cazul:

• depresiei;
• dereglărilor de somn;
• nevrozelor de diverse provenienţe;
• sindromului de oboseală cronică.

Mod de administrare

În calitate de supliment alimentar, 1 capsulă pe zi, în timpul mesei sau conform recomandărilor specialistului. Nerecomandat femeilor însărcinate sau care alăptează. Poate interacționa cu inhibitori ai monoaminoxidazei (MAOis) sau cu inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (SSRIs) la administrare concomitentă.

Categorie

[:ro]Sănătate[:ru]Здоровье[:]

Produse asemănatoare