01389c42f6f154d21b48a8aa4fab9e85

Spirulina

Spirulina este în acelaşi timp şi bacterie, şi plantă, care are capacitate de fotosinteză.  Acest proces de sinteză transformă spirulina într-un produs alimentar ecologic simplu şi, în acelaşi timp, de calitate superioară, care în formă concentrată conţine un complex de substanţe valoroase, extrem de rar întâlnit în hrana vegetală.
Spirulina  în pastile sau în capsule este un excelent produs pentru persoanele care vor să-şi îmbunătăţească starea generală de sănătate, să-şi controleze greutatea, să-şi purifice organismul şi să-şi intensifice vitalitatea.

Membranele spirulinei sunt compuse din mucopolizaharide „moi”, de aceea organismul uman digeră şi asimilează uşor proteinele superioare ale acestei microalge (în proporţie de peste 60%), care conţin toţi aminoacizii necesari omului, inclusiv cei 8 aminoacizi esenţiali. În comparaţie cu produsele de origine animală, care conţin o mare cantitate de grăsimi, în spirulină se regăsesc doar 5-6% grăsimi, reprezentate în general de acizi graşi polinesaturaţi, foarte preţioşi pentru organismul uman. Printre aceştia se regăsesc acidul linoic şi gamma-linoleic, cel din urmă putând fi regăsit în natură doar în laptele matern.

Spirulina este cea mai bogată sursă naturală cunoscută în vitaminele A, B12, E şi F. În 10 g de spirulină se regăsesc 3 doze zilnice recomandate de vitamina B12. Deficitul de ciancobalamina (vitamina B12) se observă la persoanele de peste cincizeci de ani, la vegetarieni, la gravide, la fumătorii incorigibili, la persoanele care suferă de afecţiuni ale tractului gastrointestinal. Insuficienţa de vitamina B12 se manifestă prin slăbiciune, oboseală crescută, reducerea capacităţii de muncă, scăderea memoriei, dereglări ale ciclului menstrual.

Spirulina conţine totodată o gamă variată de substanţe minerale şi microelemente. Trebuie menţionată prezenţa în cantitate importantă a antioxidanţilor, cum ar fi beta-carotenul, seleniul şi germaniul, fapt ce face ca spirulina să conţină de 5 ori mai mult fier decât drojdia de bere sau mărarul.

Administrarea spirulinei timp de o lună sporeşte în mod semnificativ tonusul, normalizează tensiunea arterială, contribuie la îmbunătăţirea proceselor schimbului de substanţe, la creşterea rezistenţei nespecifice a organismului, exercită acţiune antitoxică şi antianemică.

Compoziție:

Spirulina (200 pastile)

  • spirulina – 500mg.

Spirulina (120 capsule)

  • spirulina – 386mg;
  • excipienți.

Spirulina  este un remediu eficient şi preventiv în caz de:
• insuficienţă de vitamine şi minerale;
• anemii;
• surplus de greutate;
• afecţiuni ale tractului gastrointestinal;
• ateroscleroză şi manifestări asociate.
Recomandări

A se comprima în calitate de supliment alimentar și sursa de beta-caroten, vitaminele A, B12, E şi F. A cîte 4 capsule sau 4 pastile  pastile pe zi in timpul mesei.

 

Categorie

[:ro]Sănătate[:ru]Здоровье[:]

Produse asemănatoare