tea tree oil

Tea Tree Oil

Tea Tree Oil – uleiul de arbore de ceai nu se obţine din frunze- le de ceai, ci din frunzuliţele arbuştilor Melaleuca. Arealul de creştere a acestora se află în Malaysia şi Asia de Sud-Est. Soluţia pe bază de ulei este foarte concentrată, prin urmare este destinată doar pentru uz extern. Cu toate că uleiul este des- tinat doar administrării externe, este necesar să respectăm măsuri de precauţie, în special în cazul pielii sensibile.

Studii asupra proprietăţilor uleiului de arbore de ceai s-au realizat la începutul secolului al XX-lea, secolul ştiinţei moderne. Prin cercetările efectua- te s-a stabilit că din punct de vedere al activităţii antiseptice, uleiul este de 100 de ori mai puternic decât acidul carbolic, fiind totodată inofensiv pen- tru om. În anul 1937 s-a descoperit o altă calitate fantastică a acestui ulei, respectiv capacitatea sa de sinergie: în prezenţa sângelui şi altor substan- ţe organice, proprietăţile sale antiseptice cresc cu 10-20%.

În prezent uleiul de arbore de ceai este utilizat ca remediu antiseptic cu spectru larg de acţiune. Conform cercetătorilor americani care au studiat planta: „acest antiseptic, care posedă proprietăţi antibacteriene, antimicotice şi antiinflamatoare, poate învinge practic orice boală – începând cu tricofiţia din creştetul capului şi până la micozele unghiilor de la picioare”. Compoziţia acestui ulei reprezintă o combinaţie natural echilibrată de 50 de componente active (mono-terpene, di-terpene, cineol, viridifloren, B-terpinol, L-terpinol), care asi- gură acţiune curativă asupra pielii.

Uleiul de arbore de ceai este eficient în afecţiunile acute şi cronice ale pielii. Exercită acţiune de re- generare, elimină iritaţia, edemul, pruritul, roşeaţa, erupţiile purulente. În cosmetică se utilizează pen- tru îngrijirea zilnică a tenului gras, precum şi în caz de mătreaţă, căderea părului, negi. Capacitate de pătrundere în piele a uleiului de arbore de ceai îi permite să acţioneze în acelaşi timp la nivelul pielii (la suprafaţă), inter-dermal (în profunzimea pielii) şi la nivel molecularo-celular (în interiorul fiecărei celule vii).

Uleiul este de neînlocuit în afecţiuni ale pielii: pso- riazis, dermatită alergică, eczeme, impetigo, pedi- culoză, înţepături de insecte, Este foarte interesant faptul că uleiul de arbore de ceai acţionează doar asupra suprafeţelor pielii cu modificări patologice, îmbunătăţind creşterea şi înnoirea celulelor. Chiar şi în cazul afectării pielii de către paraziţi (păduchi, scabie), utilizarea acestui ulei asigură un efect be- nefic pe timp îndelungat.

Acţiunea uleiului de arbore de ceai asupra porţiu- nilor afectate ale pielii determină succesul utilizării acestuia în diverse traume ale muşchilor, articula- ţiilor, în întinderi, tăieturi, contuzii, arsuri. Elimină foarte bine durerea, dezinfectează locul leziunii şi contribuie la cicatrizarea rănilor, în special a celor purulente. Mai mult decât atât, inhibând acţiunea diverselor microorganisme, bacterii, fungi, uleiul de arbore de ceai manifestă proprietăţi bactericide şi antimicotice.

Şi bineînţeles, o baie caldă cu câteva picături de ulei de arbore de ceai exercită excelentă acţiune relaxantă, creşte tonusul şi imunitatea.

Categorie

Cosmetică

Produse asemănatoare