Vitamin E_1

Vitamina Е

Vitamina Е menţine vitalitatea multor sisteme importante (cardiovascular, reproductiv, imunitar) şi împiedică apariţia unor afecţiuni grave, legate de deficitul acestei vitamine în organism.

Acţiunea componentelor active

În calitate de antioxidant, vitamina E având drept component principal tocoferolul, împiedică deteriorarea celulelor, încetinind oxidarea lipidelor (grăsimilor) şi formarea radicalilor liberi, protejând totodată alte vitamine liposolubile împotriva degradării de către oxigen, contribuie la o mai bună asimilare a acestora. În mod special tocoferolul protejează vitamina A, carotenoizii şi uleiurile vegetale. De asemenea, vitamina E intervine favorabil în reproducere, în asigurarea funcţionării normale a glandelor sexuale şi a celor endocrine, înlesneşte depozitarea glicogenului în ficat şi în muşchi, inclusiv în muşchiul cardiac.

Rolul principal al acestei vitamine constă în reglarea conţinutului de oxigen la nivel celular, împiedicând suprasaturarea ţesuturilor cu oxigen. Are un rol important în metabolismul respiraţiei celulare şi creşterea rezistenţei. De aceea, sportivii şi persoanele care duc un mod de viaţă activ trebuie să aibă grijă să completeze rezervele vitaminei E în organism.

Vitamina E împiedică distrugerea eritrocitelor, contribuie la creşterea permeabilităţii şi fragilităţii capilare, scade coagularea sanguină şi împiedică formarea trombelor vasculare, participă la sinteza proteinelor, divizarea celulară, dezvoltarea placentei, formarea hormonului gonadotropina, care stimulează la rândul său sinteza hormonilor sexuali şi în mod implicit, a spermatozoizilor şi ovulelor în organismul uman. Participă la funcţionarea celor mai importante glande de secreţie internă (hipotalamusul, glanda tiroidă, glanda suprarenală), normalizează funcţia reproductivă, împiedică apariţia ateroscerozei, modificărilor degenerativ-distrofice în muşchiul cardiac şi musculatura scheletică, îmbunătăţeşte alimentarea şi capacitatea contractilă a cordului.

Joacă un rol important în schimbul de seleniu, care, fiind un antioxidant, contribuie la asigurarea protecţiei membranelor celulare împotriva acţiunii degradante a radicalilor liberi.

Totodată, vitamina E http://coralclub.md/wp-admin/post-new.php?post_type=portfolio_pageeste numită „vitamina tinereţii”, întrucât încetineşte procesele de îmbătrânire, împiedică apariţia pigmentării legate de vârstă, este necesară pentru formarea fibrelor de colagen şi elastină ale substanţei intercelulare, reface epiderma, reglează balanţa de apă a stratului superior al pielii, protejând-o împotriva deshidratării.

• Vitamina E (d-αlfa tocoferol, d-αlfa tocoferol succinat, d-αlfa tocoferol acetat) – 38 UI
• excipienţi.

Consumul produsului „Vitamin E” este benefic pentru:

• profilaxia aterosclerozei şi afecţiunilor cardiovasculare;
• menţinerea funcţiei glandelor sexuale;
• întărirea sistemului imunitar;
• profilaxia modificărilor degenerative în articulaţii, ligamente şi muşchi;
• îmbunătăţirea aspectului tenului

În calitate de supliment alimentar, câte cate 1 capsula pe zi in timpul meselor sau conform recomandărilor specialistului.

Suplimentele alimentare completează aportul nutrienților din regimul alimentar zilnic și sunt parte integrantă a modului sănătos de viață.

Categorie

[:ro]Sănătate[:ru]Здоровье[:]

Produse asemănatoare